MBO-congres 2017

foto mbo-4 congres

 

Op 22 mei jl. werd het MBO-congres gehouden in het Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Dit congres wordt jaarlijks door DUO georganiseerd. Net als voorgaande jaren werd ook dit jaar het congres goed bezocht. Naast verschillende presentaties werden er diverse workshops gegeven op het gebied van ontwikkeling, verbetering en kwaliteit van het onderwijs.

Special guest op het congres was Maria Genova. Zij is schrijfster van beroep en heeft onlangs het boek met de titel: Komt een vrouw bij de hacker uitgebracht.

Zij vertelde een interessant verhaal over de gevaren van het gebruik van social media en hoe hackers te werk gaan om virussen te verspreiden en hoe dit te voorkomen.

Na de plenaire presentaties waren er zeven gelijktijdige workshop sessies, waarin alle aspecten van het MBO-onderwijs aan bod kwamen. Vanuit het secretariaat van de Landelijke Commissie is in samenwerking met de IND een workshop georganiseerd over de pilot MBO-4. De workshop is goed bezocht en de verwachting is dat we binnenkort nieuwe instellingen mogen toevoegen aan het register.

We kijken terug op een succesvolle workshop.